Cum să calculezi ratele la un credit ipotecar, auto sau de nevoi personale

Primary tabs

   Calculatoare pentru ratele unui credit oarecare, fie el ipotecar, auto sau de nevoi personale găsești pe site-urile tuturor băncilor, însă calculatorul pe care ți-l prezint are câteva avantaje, principalul fiind că:

  • poți face simulări legate de una sau mai multe plăți anticipate și modul (spectaculos, aș zice eu) în care se modifică numărul de rate, dobânda datorată și, cel mai important, sumele pe care trebuie să le returnezi băncii.

Calculator credit ipotecar, auto sau de nevoi personale

   Calculatorul este creat în Excel 2003 (nu cred că vei avea probleme să-l folosești în versiunile ulterioare - 2007, 2010, etc.) și ești liber să-l folosești cum vrei, inclusiv să faci modificări.

   La deschiderea fișierului, Excel te va întreba dacă activezi macrocomenzile - acceptă, pentru că am folosit o scurtă macrocomandă pentru a face mai ușoară alegerea datei de început a creditului. Dacă nu vei accepta, vei putea folosi fără restricții fișierul, însă va trebui să muți foaia de calendar care se afișează (sau să o ștergi).

   În cazul în care ai făcut (prea multe) modificări, iar fișierul nu mai funcționează, poți reveni aici să-l descarci din nou.

   Dacă crezi că fișierul ar fi util prietenilor tăi, dă-le de veste sau dă un click pe butonul Share.

   Fișierul îl poți descărca de aici:
   Credit ipotecar-auto-nevoi personale.xls

   Iar dacă vrei să adaugi un comentariu (sper să fie de bine...), folosește formularul de mai jos.

   Articole din aceeași categorie:

   Cum achiți un credit folosind overdraft-ul de pe cardul de salariu