Cum să faci bani cu sondaje de opinie

Primary tabs

   Eşti în căutarea unei metode simple şi legale de a face bani online ? Ei bine, participarea la sondaje de opinie este una din cele mai simple şi distractive căi de a obţine bani de buzunar.

   În urmă cu câţiva ani, deşi această metodă o prezenta multă lume, nu era accesibilă românilor dintr-un motiv foarte simplu: nu românii reprezentau publicul ţintă al sondajelor de opinie. 

   Acum lucrurile s-au schimbat...

   În România operează câteva din marile firme multinaţionale care se ocupă cu testarea pieţei:

   Daedalus Online - http://www.daedalusonline.ro
   Ask GfK - http://www.askgfk.ro
   iVox - http://www.ivox.ro

Sondaje de opinie Daedalusonline.ro - poți câștiga o tabletă. Înscrie-te gratuit !   Deşi oferă recompense substanţiale pentru sondajele la care participi, Daedalus Online te şi "bombardează" cu (foarte) multe întrebări; la ultimul sondaj la care am participat cred că am răspuns la peste 200 de întrebări (!) şi a durat circa 30 de minute. În plus, ei caută participanţi cu un anume profil - asta înseamnă că, deşi vei fi invitat să participi la toate sondajele, vei participa efectiv doar la o parte dintre ele (pentru cele la care nu te califici, vei primi 20 de puncte pentru bunăvoinţă). Și încă o chestie: dacă le recomanzi alți prieteni, iar aceștia se vor înscrie, vei primi câte 20 de puncte pentru fiecare dintre ei.

   Update 2 aprilie 2012: Zilele trecute am primit un email de la Daedalus Online prin care mi se solicita un cont bancar în care să-mi vireze banii pe care îi aveam în cont (am depăşit pragul de 1000 puncte). Este dovada clară că sunt serioşi.

   Update 3 mai 2012: am primit suma de 53 lei de la Daedalus Online, reprezentând contravaloarea punctelor acumulate. Poate că suma este mică, însă este o sumă de bani primită fără să transpir...

   Dealtfel, şi de la AskGfK am primit 5 bonuri valorice a câte 10 lei fiecare, pentru participarea la un sondaj pe tema furnizorilor de telefonie, televiziune şi internet.

   La iVox este puţin diferit, în sensul că nu primeşti bani, ci discount-uri de până la 35% la cumpărături în câteva zeci de magazine online. Dacă obişnuieşti să faci cumpărături online, atunci este ok - se cheamă că vei câştiga bani prin economiile pe care le faci la cumpărături.

   Făcând o comparaţie între cele 3 firme enumerate mai sus, pot spune că, deşi nu primesc bani, iVox este cea mai profitabilă dintre ele: economiile pe care le-am făcut până acum (transformând punctele în discount-uri) se cifrează la peste 180 de lei (şi încă mai am sute de puncte disponibile...).

   De ce aceste firme plătesc participanţii la sondaje de opinie ? Principiul este simplu: marile firme producătoare doresc să ştie preferinţele consumatorilor, iar acest lucru îl pot afla numai punând întrebări în acest sens. Firmele specializate în sondaje de opinie au infrastructura şi o bază de clienţi la care apelează producătorii. O parte din încasările firmelor care se ocupă cu sondajele de opinie revin participanţilor la sondaje, banii fiind un stimulent incontestabil pentru a menţine participanţii motivaţi.

   Cum poţi şi tu participa la sondaje de opinie, iar acest lucru să-ţi aducă avantaje ?

   Înscrierea este gratuită, astfel că nu ai nevoie decât de calculator şi o conexiune la internet (din moment ce citeşti acest articol, este clar că îndeplineşti aceste condiţii...) pentru a putea participa la sondaje şi a câştiga bani.

   Succes !