Cum să faci bani din afiliere în România

Primary tabs

   Toată lumea vorbeşte despre afiliere şi marketing afiliat, iar românii au prins gustul banilor care se câştigă de acasă.

   Nu voi intra în teoria marketing-ului afiliat (există multe blog-uri care oferă acest tip de informaţii). Eu doresc să prezint acele programe de afiliere care mie îmi aduc bani (lista este mică, însă repet: programele de afiliere pe care le prezint plătesc comisioanele).

    Un alt program de afiliere corect este cel al magazinului online TU.ro. Este adevărat, în ultima vreme nu prea i-am mai promovat, astfel că nici comisioane nu am mai înregistrat. Programul de afiliere are potenţial pentru că promovează produse interesante (tricouri şi cadouri funny).

   Un alt mod în care mai câştig câte ceva este prin platformele de sondare a opiniei. Mai multe detalii găseşti într-un articol pe care l-am scris în urmă cu ceva timp: Cum sa faci bani completând sondaje de opinie online.

   [Update - 5 ianuarie 2014]

   Google Adsense este un alt program de afiliere din care câştig bani. Deşi mulţi care vorbesc despre Adsense îl consideră un program "altfel", de sine-stătător, el este, în esenţă, un program de afiliere în domeniul publicităţii plătite.

Scurtează URL-uri şi câştiga bani !   Site-ul http://adf.ly/ oferă un serviciu de scurtare a link-urilor. Există multe site-uri care oferă servicii asemănătoare, însă acesta are o particularitate: câștigi bani pentru fiecare clic dat pe link-urile tale scurtate cu http://adf.ly/. Găsești mai multe detalii despre cum funcționează în articolul Cum să câştigi bani folosind un serviciu de scurtare a link-urilor.

   Un ultim program de afiliere pe care vreau să-l menţionez este cel oferit de Clickbank.com. Deşi promovează produse informaţionale care nu sunt traduse în limba română, am constatat că există români care cumpără produse din platforma Clickbank (eu însumi am făcut câteva comisioane prin promovarea unor produse pe unul din site-urile mele - site în limba română).

   Programele enumerate mai sus îmi aduc comisioane - nu pe hârtie, ci în contul de la bancă. Probabil există şi alte programe de afiliere în România, însă pentru programele din lista de mai sus garantez plata comisioanelor.

   Pentru a începe să câştigi bani din afiliere primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te înscrii...

   Din momentul în care ai fost acceptat, ai mai multe variante, cea mai comună abordare fiind să promovezi produse prin articole (review-uri) în care să adaugi şi link-ul de afiliat generat pentru produsul (sau website-ul) respectiv.

   Tu câştigi bani din afiliere ?